Első itteni bejegyzésemként lássuk a kedvenc szilveszteri édességemet (amit persze egyéb alkalmakkor is szívesen fogyasztok :P): az Ananászkrémet!
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6+3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 2 doboz darabolt konzervananász
- 6 dl habtejszín (ha lehet, ne növényi eredetű)
Kezdésként a konzervananászt még kisebb darabokra vagdossuk, a levét pedig külön tálkába öntjük.
Ezután a 6 tojást 6 ek. cukorral habverővel felverjük. Hozzáadjuk a 2 ek. lisztet és az ananász levét, majd gyenge tűzön tovább verjük, míg egészen sűrű nem lesz. A sűrű krémet lehűtjük.
Míg a krém hűl, a 6 dl tejszínt 3 ek. cukorral kemény habbá verjük. Ha kihűlt a krém, összekeverjük a felvert tejszínnel és a darabolt ananásszal, és kész is vagyunk.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6+3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 2 doboz darabolt konzervananász
- 6 dl habtejszín (ha lehet, ne növényi eredetű)
Kezdésként a konzervananászt még kisebb darabokra vagdossuk, a levét pedig külön tálkába öntjük.
Ezután a 6 tojást 6 ek. cukorral habverővel felverjük. Hozzáadjuk a 2 ek. lisztet és az ananász levét, majd gyenge tűzön tovább verjük, míg egészen sűrű nem lesz. A sűrű krémet lehűtjük.
Míg a krém hűl, a 6 dl tejszínt 3 ek. cukorral kemény habbá verjük. Ha kihűlt a krém, összekeverjük a felvert tejszínnel és a darabolt ananásszal, és kész is vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése