2009. december 26., szombat

Hamvas Kifli, avagy Hókifli

Hozzávalók:

1 pohár tejföl

1 pohár fagyos zsír

3 pohár liszt

5 dkg élesztő

Mák v. dió v. gesztenyepüré


Mák: Reszeljünk bele citrom héjat, rakjunk bele vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy kicsit összeragadjon a mák, de ne legyen folyós.


Ezeket gyúrjuk össze jó alaposan, hogy a fagyos zsír kicsit megengedjen, majd hagyjuk egy 1 órát kelni.

Ha megkelt vegyük ketté a tésztát (máskülönben túl nagy lenne) és nyújtsuk ki vékonyra.

Egy pohárral, vagy kör alakú formával szaggassunk ki köröket. Ezeknek a köröknek a közepére tehetünk diót, mákot vagy akár gesztenyepürét is. Ha megtöltöttünk egyet, akkor hajtsuk félbe és kicsit nyomkodjuk meg a szélét, hogy ne nyíljon szét, ha sütjük.

Világosra kell sütni őket, és még forrón vaníliás cukros porcukorba forgassuk meg a sütiket.

Akkor is nagyon finom, ha nem forgatjuk porcukorban, szóval ezzel a sütivel is nagyon sokat lehet variálni.


Jó étvágyat!^^

7 megjegyzés:

  1. Nálunk mamám szokott hókiflit csinálni, de az nem szokott töltve lenni. Majd egyszer lenyúlom a receptet és felteszem ide Hókifli version 2 címmel. :D

    VálaszTörlés
  2. Húú, kíváncsi vagyok. Lehet annak a tésztája tökre más, csak a porcukros cucc miatt tök ugyan olyan... vagy nem tom.xD

    VálaszTörlés
  3. Igen, szerintem is csak a porcukor miatt lesz ugyanaz a neve. xD

    VálaszTörlés
  4. Anya töltve szokta a hókiflit. De biztos a töltetlen is finom.

    VálaszTörlés
  5. Diókrémmel meg mákos krémmel.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk a szilvalekváros változata a nyerő. :)

    VálaszTörlés