1 pohár fagyos zsír
3 pohár liszt
5 dkg élesztő
Mák v. dió v. gesztenyepüré
Mák: Reszeljünk bele citrom héjat, rakjunk bele vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy kicsit összeragadjon a mák, de ne legyen folyós.
Ezeket gyúrjuk össze jó alaposan, hogy a fagyos zsír kicsit megengedjen, majd hagyjuk egy 1 órát kelni.
Ha megkelt vegyük ketté a tésztát (máskülönben túl nagy lenne) és nyújtsuk ki vékonyra.
Egy pohárral, vagy kör alakú formával szaggassunk ki köröket. Ezeknek a köröknek a közepére tehetünk diót, mákot vagy akár gesztenyepürét is. Ha megtöltöttünk egyet, akkor hajtsuk félbe és kicsit nyomkodjuk meg a szélét, hogy ne nyíljon szét, ha sütjük.
Világosra kell sütni őket, és még forrón vaníliás cukros porcukorba forgassuk meg a sütiket.
Akkor is nagyon finom, ha nem forgatjuk porcukorban, szóval ezzel a sütivel is nagyon sokat lehet variálni.
Jó étvágyat!^^
Nálunk mamám szokott hókiflit csinálni, de az nem szokott töltve lenni. Majd egyszer lenyúlom a receptet és felteszem ide Hókifli version 2 címmel. :D
VálaszTörlésHúú, kíváncsi vagyok. Lehet annak a tésztája tökre más, csak a porcukros cucc miatt tök ugyan olyan... vagy nem tom.xD
VálaszTörlésIgen, szerintem is csak a porcukor miatt lesz ugyanaz a neve. xD
VálaszTörlésAnya töltve szokta a hókiflit. De biztos a töltetlen is finom.
VálaszTörlésÉs ő mivel tölti?
VálaszTörlésDiókrémmel meg mákos krémmel.
VálaszTörlésNálunk a szilvalekváros változata a nyerő. :)
VálaszTörlés