Joghurt torta Hozzávalók: • 5dl natúr joghurt • 3dl tejszín • 2 evőkanál zselatin • 7-8 evőkanál kristálycukor • pár szem gyümölcs • háztartási keksz Elkészítése: A joghurtot, a cukrot, és a zselatint összekeverjük és állandó keverés mellett felmelegítjük, majd lehűtjük. Felforralni nem szabad! Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt masszával összekeverjük. Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, a gyümölccsel együtt. A tetejére háztartási kekszet teszünk, majd betesszük a hűtőbe.
Személyes: - A 2 evőkanál zselatin = egy zacskó Horváth Rozi zselatinnal (kék zacsis). - Nem tettem rá kekszet, mert ahhoz kellett volna várni vele másnapig :) - Fél literes Meggle cukrászhabot használok mostanság, ezt egyszerre felvertem és kb 3 dl-t tettem a johurthoz, a többivel kentem le a tetejét. - Nincs őzgerincem, jénai tálba töltöttem és kb 2 óra múlva ehető állagúra hűlt, igen kiadós adag :)
Joghurt torta
VálaszTörlésHozzávalók:
• 5dl natúr joghurt
• 3dl tejszín
• 2 evőkanál zselatin
• 7-8 evőkanál kristálycukor
• pár szem gyümölcs
• háztartási keksz
Elkészítése:
A joghurtot, a cukrot, és a zselatint összekeverjük és állandó keverés mellett felmelegítjük, majd lehűtjük. Felforralni nem szabad!
Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt masszával összekeverjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, a gyümölccsel együtt. A tetejére háztartási kekszet teszünk, majd betesszük a hűtőbe.
Személyes:
- A 2 evőkanál zselatin = egy zacskó Horváth Rozi zselatinnal (kék zacsis).
- Nem tettem rá kekszet, mert ahhoz kellett volna várni vele másnapig :)
- Fél literes Meggle cukrászhabot használok mostanság, ezt egyszerre felvertem és kb 3 dl-t tettem a johurthoz, a többivel kentem le a tetejét.
- Nincs őzgerincem, jénai tálba töltöttem és kb 2 óra múlva ehető állagúra hűlt, igen kiadós adag :)
Hű, köszi! :D Beírjuk majd bejegyzésbe a képpel együtt, hogy be tudjuk linkelni a tartalomjegyzékbe. :)
Törlés