Torták



2 megjegyzés:

  1. Joghurt torta
    Hozzávalók:
    • 5dl natúr joghurt
    • 3dl tejszín
    • 2 evőkanál zselatin
    • 7-8 evőkanál kristálycukor
    • pár szem gyümölcs
    • háztartási keksz
    Elkészítése:
    A joghurtot, a cukrot, és a zselatint összekeverjük és állandó keverés mellett felmelegítjük, majd lehűtjük. Felforralni nem szabad!
    Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt masszával összekeverjük.
    Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, a gyümölccsel együtt. A tetejére háztartási kekszet teszünk, majd betesszük a hűtőbe.

    Személyes:
    - A 2 evőkanál zselatin = egy zacskó Horváth Rozi zselatinnal (kék zacsis).
    - Nem tettem rá kekszet, mert ahhoz kellett volna várni vele másnapig :)
    - Fél literes Meggle cukrászhabot használok mostanság, ezt egyszerre felvertem és kb 3 dl-t tettem a johurthoz, a többivel kentem le a tetejét.
    - Nincs őzgerincem, jénai tálba töltöttem és kb 2 óra múlva ehető állagúra hűlt, igen kiadós adag :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, köszi! :D Beírjuk majd bejegyzésbe a képpel együtt, hogy be tudjuk linkelni a tartalomjegyzékbe. :)

      Törlés