2009. március 10., kedd

Macitorta ^^

Akkor én kezdeném a sort. :) Az első itt megjelenő alkotás a Macitorta. Lényegében piskóta és túrókrém. Én a piskótára fektetném a hangsúlyt. Igazából nagyon egyszerű, de azért beletelt egy kis időbe, amíg rájöttem a titkára. :D Szóval a recept: ahány tojás, annyi liszt és cukor.
Pl.: 10 tojás, 10 evőkanál liszt, 10 evőkanál cukor.

A tojássárgáját- és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét keményre verjük. Aztán a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Ha ez csomómentes, 2 részben belekeverjük a fehérjét, úgy, hogy ne törjön össze. (Nagyon XD) Az íz kedvéért tehetünk bele vaníliacukrot, citromhéjat. Ja, és sütőport is, ha tortát csinálunk, nem piskótatekercset.

~Egy kis kitérő a tekercsre. Ha melegen feltekerjük egy (vagy két) konyharuhába, akkor megtartja a formáját, nem fog törni, és profin meg lehet kenni lekvárral. Olyan lesz mint a cukrászdában. ;)~
Ha kész a tészta, akkor előmelegített sütőben, légkeverésen 180°-on, kb . 15-20 percig sütjük.
Fontos! Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert összeesik a tészta! Pihentessük kicsit, várjuk meg amíg kihűl, ezután ízlés szerint díszíthetjük, tölthetjük. Számos módon fel lehet használni a kész tésztát: házi somlói galuskához is kitűnő. :)
A mostani mű egy maciformában sült piskóta, gyümölcsjoghurtos-túrós töltelékkel töltve és megkenve, gyümölccsel díszítve.
És a sikert tetézte, hogy forma is egyéni volt. Ezzel sokat lehet dobni az ajándéknak szánt édességen. :)
Sok sikert mindenkinek! :)




Brigi személyes megjegyzése: Ez az én 20. szülinapi tortám. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése