Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 7,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 7,5 dkg vaj
A túrókrémhez:
- 3 tojás
- 20 dkg habtejszín
- 25 dkg lecsöpögtetett meggy (én ebből többet, kb 35 dkg-t tettem)
- 75 dkg túró (az eredeti recept ricottát ír, de azt nem kaptam)
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 5 dkg étkezési keményítő
A tetejére:
kókuszreszelék
A túrókrémhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a túróval, a cukorral, a citromlével és a keményítővel. A fehérjét pici sóval habbá verjük, majd a tejszínből is habot verünk. És lehetőleg nem terítjük be vele a konyhát, ahogy én csináltam. :D Mindkettőt óvatosan beleforgatjuk a túrós elegybe és igyekszünk nem megtörni a habot. Végül a meggyet is belekeverjük, majd az egészet szépen rásimítjuk a tortaalapra. Amiről természetesen korábban levettük a sütőpapírt és a babot. :D Majd a sütőbe tesszük. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütőajtót!
Végezetül serpenyőben szárazon megpirítjuk a kókuszreszeléket és megszórjuk vele a tortát. Ez teljesen új dolog volt a családban, még anyu sem csinált ilyet soha, szóval kísérleteztünk. Az volt a lényege, hogy amikor elkezdett sötétedni, akkor leszedtük a gázról. Kicsit olyan íze volt magában, mint a szotyinak, de a torta ízeivel együtt nagyon érdekesen hatást adott. :D A sütemény nem lett túl édes, de az én családomnak tökéletesen megfelelt, mivel mostanában nem eszünk túl sok édességet. Nagy sikert arattam vele. :) De aki édesebben szereti a sütiket, az tegyen bele nyugodtan több cukrot. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése