2009. március 16., hétfő

Kekszes rúd


Hozzávalók:

30 dkg háztartási keksz

1 dl rum + 2 dl tej

25 dkg porcukor

10 dkg vaj (teavaj)

10 dkg darált dió

1 evőkanál baracklekvár

5 dkg kakaópor (hogy kakaósabb legyen, többet is lehet bele tenni)


Tördeljünk fel apró darabokra a kekszet. Ha nem akarsz ezzel pepecselni, akkor fogj egy vászonzsákot (vagy bármit) amiben húsklopfolóval össze tudod zúzni őket. A nagyobb darabokat pedig kézzel törd össze.

Alapjáraton a recept nem írja, hogy tej is kell bele, de szerintem az 1 dl rum túl kevés, ezért találtam ki a tejes megoldást.(ha szereted a rumot rakhatsz bele azt a tej helyett)

Szóval öntsd rá a tejet és a rumot az apróra tört kekszre.(a keksz nem lesz teljesen puha, nem kell megijedni az állagától) Viszont akármilyen kemény is maradt a keksz, 2 dl tejnél ne rakj bele többet, mert akkor a tál alján marad a tej. És a tészta állaga sem lesz jó, a túl puha keksz miatt. Majd keverd össze alaposan a többi hozzávalóval. Ha túl lágy a massza, akkor rakj bele darált kekszet, ha túl kemény akkor baracklekvárt. Sütőpapíron, vagy celofánon formázz a masszából hengert és tedd 1 napra a hűtőbe.


Hogy még finomabb legyen a süti, rakhatsz bele mazsolát és/vagy durvára vágott diót is! (Én a durva diósat próbáltam ki, és nagyon finom volt!)


Jó étvágyat!:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése