Hozzávalók:
- 500 ml tejföl
- 500 ml tejszín
- 3 nagyobb citrom
- vaníliás cukor
- 130 g cukor
- 2 csomag babapiskóta
- piskótalap a torta alapjához
A tejfölt keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Reszeljük le a citrom héját, majd a levét adjuk hozzá a tejfölhöz. A tejszínt verjük keményre, majd óvatosan adjuk hozzá a tejfölhöz. (Ha túl savanyú, vagy túl tejszín ízű lenne a krém, ízlés szerint ízesíthetjük még.)
Ha kész, kenjük a piskótára a felét (a házilag sütött a legjobb. :) És ha már otthon sütjük, akkor kihűlés után hagyjuk a formában, így nem fog szétfolyni a krém), tegyünk rá egy réteg babapiskótát, majd borítsuk be a maradék krémmel.
Ha mindezzel megvagyunk, egy éjszakára pihentessük a hűtőben.
Tálalás előtt ízlés és kreativitás szerint díszítsük. :)
Ha kész, kenjük a piskótára a felét (a házilag sütött a legjobb. :) És ha már otthon sütjük, akkor kihűlés után hagyjuk a formában, így nem fog szétfolyni a krém), tegyünk rá egy réteg babapiskótát, majd borítsuk be a maradék krémmel.
Ha mindezzel megvagyunk, egy éjszakára pihentessük a hűtőben.
Tálalás előtt ízlés és kreativitás szerint díszítsük. :)
Grátisz tipp: A citromot helyettesítsd málnával (eperrel, ribizlivel, stb). Kísérletezz! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése