2010. augusztus 20., péntek

Tejszínes citromtorta

És most jöjjön egy igazi nyári torta! :)

Hozzávalók:
  • 500 ml tejföl
  • 500 ml tejszín
  • 3 nagyobb citrom
  • vaníliás cukor
  • 130 g cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • piskótalap a torta alapjához
A tejfölt keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Reszeljük le a citrom héját, majd a levét adjuk hozzá a tejfölhöz. A tejszínt verjük keményre, majd óvatosan adjuk hozzá a tejfölhöz. (Ha túl savanyú, vagy túl tejszín ízű lenne a krém, ízlés szerint ízesíthetjük még.)

Ha kész, kenjük a piskótára a felét (a házilag sütött a legjobb. :) És ha már otthon sütjük, akkor kihűlés után hagyjuk a formában, így nem fog szétfolyni a krém), tegyünk rá egy réteg babapiskótát, majd borítsuk be a maradék krémmel.
Ha mindezzel megvagyunk, egy éjszakára pihentessük a hűtőben.
Tálalás előtt ízlés és kreativitás szerint díszítsük. :)




Grátisz tipp: A citromot helyettesítsd málnával (eperrel, ribizlivel, stb). Kísérletezz! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése