2012. október 2., kedd

Muffin, izé cupcake :D


Régóta terveztem ezt a bejegyzést, mert mindenki panaszkodik, hogy akarnak valami egyszerű sütit készíteni, de a muffin, amit sütnek folyton összeesik vagy rossz a tészta íze. De kellett egy kis képanyag hozzá. Most elétek tárom az általam ismert legjobb muffin tészta receptet. Mindenkinek ezt szoktam ajánlani, mert bármit bele lehet tenni és maximum akkor lehet elrontani, ha kevesebb lisztet tesztek bele, mint az előírt mennyiség. Bármit belelehet a tésztába keverni ízesítésnek! Arra kell vigyázni, hogy miután beletetted a kiválasztott cuccot, meg kell nézni az állagát, hogy változott-e. Mert ha hígabb lett, akkor számítani kell rá, hogy nem lesz szép magas, vagy ha túl híg, akkor alacsony lesz, illetve a papír nehezen lefejthető lesz róla.  Tegyünk bele egy nagyon pici lisztet és máris javul az állaga. :)
Illetve, ha tesztek bele csokit, de folyton leülepszik az aljára, akkor ajánlom a vastagabb muffin papírt, vagy sütés közben lévő belenyomkodást :D


Ez egy standard méretű 12 db muffin-hoz, vagy 24 db minimuffin-hoz elég. Ízesítés mennyiségétől függően lesz belőle plusz 3-4 db.

Recept: 
1 egész tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj/margarin
1,5 dl tej
28 dkg liszt
1 cs. sütőpor

Tojást és a cukrot habosra keverem. Ezután, minden hozzávalót beleteszek. Arra kell figyelni egyedül, hogy a  vajat olvasztott állapotban kell beletenni, mert könnyebb elkeverni és jobb lesz az állaga. Én egyszer kipróbáltam a teavajat, de általában Ráma margarint használok. Talán a Ráma picivel jobb, mert sütőmargarin, illetve kevésbé hígítja a masszát.
Tehettek ételfestéket is a tésztába, hogy színes pamacsokat kapjatok :)



           Harci puffancsok!!!



2 megjegyzés: