2009. április 14., kedd

Csokis-narancsos süti

Kicsit féltem ettől a recepttől, mert angolról lett fordítva, és csak remélni tudtam, hogy nem fordítottam el semmit. XD Ám a végeredmény nagyon jó lett. ^^ Még az 1 éves unokaöcsém is megnyalta az ujjait! :D
Szóval a recept:

  • 120 g főtt krumpli összetörve
  • 175 g vaj
  • 225 g cukor
  • 3 tojás
  • 110 g olvasztott csoki (sima, egyszerű tejcsoki, persze olyat használsz, amilyet nem szégyell a fantáziád :D)
  • 1 narancs leve héja (én kettőt használtam, mert kis narancsaink voltak, de lehet, hogy még egyet elbírt volna)
  • 225 g liszt
  • 30 g átszitált kakaó
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, én kenjünk egy 24 cm-es tortaformát. (Nem tudom mekkora a mienk, szerintem itt is nyugodtan használj olyat, amilyen van, vagy amilyen tetszik. :D)
Szóval a formát kikenjük vajjal, és én darált kekszet szoktam még beleszórni. Attól nem lesz olyan fura plöttyedt a tészta külseje, mint a liszttől.
Ezután összekeverjük a vajat, a krumplit és a cukrot, amíg krémes, vattaszerű nem lesz az állaga. Hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük velük is.
Most jön a csoki, a narancs leve és héja, majd a liszt és a kakaó (szerintem a sorrend tök mindegy XD), jól összedolgozzuk a masszát, és beletesszük a formába.
30-40 percig sütjük.
Tálalhatjuk porcukorral kihűlve, vagy tejszínhabbal melegen. (Anya meggybefőttel ette, úgyis nagyon finom volt. :D)

Igazából a recept nem bonyolult, csak némi macera van vele a főtt krumplival, meg a csoki olvasztással. Ja és a narancshéjjal. :D Jó tanács: próbáljunk meg mindent a kezünk üyébe készíteni, és az utolsó pillanatban jusson eszünkbe, hogy jaa, a kakaópornak meg a szitának is kéne vmi tálka, mert annak az lesz a vége, hogy borul pohár és kakaópor egyaránt. XDDD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése