Most, hogy készen vagyunk a palacsintáinkkal, amik remélhetőleg jól sikerültek és a képen látható módon néznek ki, >>>>>>>>>>>>>>>
akkor meg kell tölteni őket valamivel!
A leghagyományosabb palacsinták: kakaós, túrós, lekváros, fahéjas és a mostanság nagy népszerűségnek örvendő nutellás. Ezen töltelékek elkészítése nem igényel munkát, leszámítva a túrós palié. Ezért először
a tökéletes túrókrém elkészítését írom le:
Hozzávalók: fél kg túró, 3-4 vaníliás cukor (én csak vaníliás cukorral ízesítem, valamiért így jobban kijön a túró íze) tejföl, (ezt a túró állagától függően kell adagolni. Nem szabad, hogy túl híg legyen, erre figyeljetek oda) citrom héja, és esetleg egy kis citrom lé is. Ezt mind összekeverjük és kész a túró. (mint az korában kiderült utálom a mazsolát, de ha te szereted mindenképp tegyél bele)
Az Oroszkrém torta receptnél említettem, hogy azt a vaníliás tölteléket lehet használni palacsinta töltelékként is! Azokat a palacsintákat töltsük meg kakaóval (sima kakaó porral) és hajtsuk háromszög alakúra, majd ezekre öntsük rá a vaníliás krémet. (díszítésnek egy nagyon pici kakaóport szórjunk a kiöntött krémre)
Ha különlegesebb, esetleg valamilyen alkalomra szeretnél készíteni egy egyszerűbb palacsinta desszertet, itt van még két töltelék:
Epres ööö mindenki hívja úgy ahogy akarja:D:
Hozzávalók:
10 db palacsinta
Krém: 10 cl víz
20 g pudingpor
50 g cukor
½ citrom leve
150 g eper
300 g tejszínhab
és még 150 g eper
A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük. A megmaradt vizet felforraljuk a cukorral és citromlével ízesített, összedarabolt eperrel. Majd hozzáadjuk a pudingporhoz. Gőz fölött vagy nagyon lassú tűz fölött besűrítjük. Megvárjuk amíg a krém kihűl és a tejszínhabbal egy kicsit fellazítjuk. Megkenjük vele a palacsintát és arra még szórunk egy kis összedarabolt epret.
Gundel palacsinta:
Hozzávalók:
8 db palacsinta
200 g darált dió
15 cl tej
120 g cukor
1 g fahéj
10 cl tejszín
citromlé
Mártás: 20 cl tej
80 g étcsokoládé
1 vaníliarúd
100 g kristálycukor
50 g liszt
10 cl tejszín
3 cl rum
Töltelék:
A tehet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a darált dióra. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és egy kevés tejszínt öntünk hozzá. (ha mazsolásak vagyunk mehet bele 30 g mazsola is) Ezzel a dióstöltelékkel megtöltjük a palikat és háromszögletűre hajtjuk.
Csokiöntet:
A tejet a csokival felforraljuk, vaníliával ízesítjük. A cukrot, a tojássárgáját 10 cl tejjel és a liszttel simára keverjük. Állandó keverés mellett ehhez hozzáöntjük a forrásban lévő tejet és mérsékelt tűzön mártássűrűségűre forraljuk. (vigyázzunk le ne égjen!) A végén kevés tejszínnel feljavítjuk és rumot teszünk hozzá.
Jó étvágyat hozzájuk!:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése