2009. április 9., csütörtök

Pal(r)acsinta V2

Muci bejegyzésének folytatása egy kicsit másként!:D

Most, hogy készen vagyunk a palacsintáinkkal, amik remélhetőleg jól sikerültek és a képen látható módon néznek ki, >>>>>>>>>>>>>>>

akkor meg kell tölteni őket valamivel!

A leghagyományosabb palacsinták: kakaós, túrós, lekváros, fahéjas és a mostanság nagy népszerűségnek örvendő nutellás. Ezen töltelékek elkészítése nem igényel munkát, leszámítva a túrós palié. Ezért először

a tökéletes túrókrém elkészítését írom le:


Túrókrém:


Hozzávalók: fél kg túró, 3-4 vaníliás cukor (én csak vaníliás cukorral ízesítem, valamiért így jobban kijön a túró íze) tejföl, (ezt a túró állagától függően kell adagolni. Nem szabad, hogy túl híg legyen, erre figyeljetek oda) citrom héja, és esetleg egy kis citrom lé is. Ezt mind összekeverjük és kész a túró. (mint az korában kiderült utálom a mazsolát, de ha te szereted mindenképp tegyél bele)


Az Oroszkrém torta receptnél említettem, hogy azt a vaníliás tölteléket lehet használni palacsinta töltelékként is! Azokat a palacsintákat töltsük meg kakaóval (sima kakaó porral) és hajtsuk háromszög alakúra, majd ezekre öntsük rá a vaníliás krémet. (díszítésnek egy nagyon pici kakaóport szórjunk a kiöntött krémre)


Ha különlegesebb, esetleg valamilyen alkalomra szeretnél készíteni egy egyszerűbb palacsinta desszertet, itt van még két töltelék:


Epres ööö mindenki hívja úgy ahogy akarja:D:

Hozzávalók:

10 db palacsinta

Krém: 10 cl víz

20 g pudingpor

50 g cukor

½ citrom leve

150 g eper

300 g tejszínhab

és még 150 g eper


A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük. A megmaradt vizet felforraljuk a cukorral és citromlével ízesített, összedarabolt eperrel. Majd hozzáadjuk a pudingporhoz. Gőz fölött vagy nagyon lassú tűz fölött besűrítjük. Megvárjuk amíg a krém kihűl és a tejszínhabbal egy kicsit fellazítjuk. Megkenjük vele a palacsintát és arra még szórunk egy kis összedarabolt epret.


Gundel palacsinta:

Hozzávalók:

8 db palacsinta

200 g darált dió

15 cl tej

120 g cukor

1 g fahéj

10 cl tejszín

citromlé


Mártás: 20 cl tej

80 g étcsokoládé

1 vaníliarúd

100 g kristálycukor

50 g liszt

10 cl tejszín

3 cl rum


Töltelék:

A tehet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a darált dióra. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és egy kevés tejszínt öntünk hozzá. (ha mazsolásak vagyunk mehet bele 30 g mazsola is) Ezzel a dióstöltelékkel megtöltjük a palikat és háromszögletűre hajtjuk.

Csokiöntet:

A tejet a csokival felforraljuk, vaníliával ízesítjük. A cukrot, a tojássárgáját 10 cl tejjel és a liszttel simára keverjük. Állandó keverés mellett ehhez hozzáöntjük a forrásban lévő tejet és mérsékelt tűzön mártássűrűségűre forraljuk. (vigyázzunk le ne égjen!) A végén kevés tejszínnel feljavítjuk és rumot teszünk hozzá.


Jó étvágyat hozzájuk!:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése