2012. november 14., szerda

Kukoricaliszt-változatok



Tavasszal volt szerencsém eljutni Erdélybe. Ott ettem életemben először puliszkát. Miután hazajöttem, hetekig ettem valamilyen formában, annyira rákattantam. :D

Az első próbálkozás hagyományos puliszka volt. Ehhez mindent a vásárcsarnoki piacon szereztem be: kukoricaliszt, házi tejföl (!), juhtúró.
Rém egyszerű, kb. 10 perc alatt kész, és isteni finom!
A kukoricalisztet forrásban lévő sós vízhez adjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg megpuhul. Célszerű habverőt használni, hogy ne csomósodjon. És nem max erőn főzni, mert robbanó-hajlamú. A képen látható módon (vagy kreatívabban tálaljuk). :)

A polenta az olaszok kreációja kukoricalisztre. Én ezt nemes egyszerűséggel megfőztem, majd egy lapos jénaiban megsütöttem úgy 180°C-on, és sült hússal tálaltam magamnak. :D

A puliszkát kipróbáltam édesen is, lekvárral és tejjel. Ezekről nem készült kép, de azok is nagyon finomak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése