Ez az egyik kedvenc nyári édességem. Sütni sem kell - megússzuk a 40°C-ban való sütögetést -, és gyorsan megvan, csak azt kell kivárni, amíg megdermed. Ezt gyorsíthatja a mélyhűtő használata. :)
Hozzávalók 6 (kisebb) adaghoz
- 50 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs)
- 20-25 db babapiskóta
- 4 dl habtejszín (2 kis doboz)
- 4 dl tejföl
- kevés cukor (pl. 1 tasak vaníliáscukor)
A tejszínt, a tejfölt és a cukrot egy tálban összekeverjük (lehet hozzá habverőt használni, de nem szükséges). Egy akármilyen edényben (amiben majd tálalni akarod), kezdd el rétegezni a dolgokat: kevés lötty az aljára, egy sor babapiskóta, málna, lötty, babapiskóta, málna, lötty, babapiskóta, málna.
Lefedjük, hűtőbe tesszük, hagyjuk érni fél napot (finoman átáztatja a babapiskótát a krém, illetve meg is szilárdul kicsit), és kész is. Nem muszáj a fél napot kivárni, kb. 3-4 óra is elég neki az összeéréshez, de jobb a 12 óra - Ki mennyire türelmes...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése