2012. november 14., szerda

Mogyorókrémes piskóta



Tömény inzulinbomba. Halálos adag. De ellenállhatatlan. :D



Hozzávalók 8-10 szelethez:

Piskóta
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg aprított, pörkölt mogyoró
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
Krém
  • 30 dkg mogyorókrém
  • 12 dkg sütőmargarin
  • 7 dkg aprított mogyoró + 7 dkg a díszítéshez

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egy evőkanál cukorral kihabosítjuk, a maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjét. A két habot óvatosan összeforgatjuk. Beleöntjük az aprított mogyorót, az olajat, végül a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 1 cm vastagra kenjük, és 180 fokos sütőben 12-15 percig megsütjük.

A krémhez a mogyorókrémet a puha margarinnal és a 7 dkg aprított mogyoróval kihabosítjuk. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és megkenjük a krém kétharmadával. Szorosan feltekerjük, majd kívülről is megkenjük a maradék krémmel. A külsejét tetszés szerint egész vagy tört mogyoróval díszíthetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése